Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αφιέρωμα στην Παλιά Μύκονο ν.1

Πολλές φορές ακούω τους μεγαλύτερους να μιλάνε για μία άλλη Μύκονο, στα δικά τους τα χρόνια, όπου όλα ήταν τόσο διαφορετικά...σχεδόν παραμυθένια!! Οι Μυκονιάτες ήταν πιο αυθεντικοί και φιλόξενοι...οι επισκέπτες σεβόντουσαν τον τόπο αλλά και τον απολάμβαναν περισσότερο...και τέλος η Μύκονος ήταν πεντακάθαρη, κατάλευκη, παραδοσιακή και γραφική, πράγματα που σήμερα δυστυχώς πάνε να εκλείψουν ολοκληρωτικά!

Για αυτό λοιπόν, ακριβώς επειδή δεν έχω προλάβει αυτήν την "χρυσή εποχή" της Μυκόνου, παρά μόνο έχω ακούσει για αυτήν, θα ήθελα μέσα από αυτό το blog να αναδεικνύω όχι μόνο την ζώσα παράδοση της Μυκόνου, ούτε μόνο τις ομορφιές που μας έχουν απομείνει να θαυμάζουμε, αλλά ίσως ακόμα περισσότερο, εικόνες, ήχους και στιγμές που θα μπορούσαν να με συνδέσουν πνευματικά με αυτήν την περίοδο!

Αυτήν την χρονική περίοδο της Μυκόνου, που έφτιαξαν οι προπαππούδες μας και οι παππούδες μας και στην οποία μεγάλωσαν οι γονείς μας, και τα χαρακτηριστικά της οποίας κοντεύουμε να χάσουμε εμείς σήμερα και πρέπει να αγωνιστούμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί για να περισώσουμε όσα μπορούμε, για εμάς αλλά κυρίως για τις γενιές που έρχονται..

Καμία εξέλιξη δεν είναι προκαθορισμένη, καμία μοίρα προδιαγεγραμμένη. Εμείς τα εξουσιάζουμε όλα κι από εμάς εξαρτάται ό,τι κι αν λένε επιτήδειοι ντόπιοι πολιτικοί και τα όργανά τους.

Σε αυτήν την ανάρτηση, λοιπόν, παρουσιάζουμε μία συρραφή φωτογραφιών από την Παλιά Μύκονο την οποία νοσταλγούν τόσο οι Μυκονιάτες σήμερα!



Πηγή:http://www.youtube.com/watch?v=jI73pzxM4Lw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου