Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η τέχνη του να καθαρίζεις Φραγκόσυκο

Το φραγκόσυκο αποτελεί θα έλεγα το εξωτικό φρούτο της άγονης Μυκόνου. Τρώγεται κρύο και μπορώ να φάω ένα ολόκληρο μπωλ σε λίγα μόνο λεπτά. Πάντως προσοχή, μην το παρακάνετε! Η υπερβολική κατανάλωση προκαλεί δυσλειτουργία στο έντερο και θα βρεθείτε με ένα ενοχλητικό φούσκωμα στο στομάχι χωρίς να ξέρετε το γιατί.


Πώς όμως καθαρίζουμε ένα φραγκόσυκο με τα δεκάδες ύπουλα αγκαθάκια να εμποδίζουν την απευθείας επαφή των χεριών με το φρούτο? Εδώ ερχόμαστε στην τέχνη του πώς να καθαρίζουμε φραγκόσυκα.



Πηρουνίζουμε το φραγκόσυκο και με ένα μαχαίρι κόβουμε το μπροστινό και το πίσω σημείο του. Στην συνέχεια με το μαχαίρι πάλι κάνουμε μία τομή παράλληλα με το φρούτο. Τέλος, με την βοήθεια του μαχαιριού αφαιρούμε προσεκτικά τον φλοιό του φρούτου αποκαλύπτωντας τον λαχταριστό του καρπό!!!



Καλή απόλαυση!!

2 σχόλια:

  1. Πράγματι είναι ύπουλα τα αγκαθάκια αλλά αξίζει το ρίσκο :-)
    Κι εγώ προσπαθώ εδώ:


    http://cretangastronomy.blogspot.com/search/label/%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1

    να πείσω για τη νοστιμιά τους αλλά δεν είδα προθυμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ δεν πείθομαι, για να πω την αλήθεια!!!
    :-)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή